Δελτίο τύπου Προέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Κάλυμνος, 6-3-2018

Την Δευτέρα 05/03/2018 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Δ.Λ.Τ Καλύμνου η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., με τα ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. 1η αναμόρφωση πρ/σμού οικ. έτους 2018 του Δ.Λ.Τ.Κ
2. Ψηφίσεις δαπανών.

Ανεβλήθει λόγω έντεχνης μη απαρτίας και πρωτεργάτης της καταδικαστέας αυτής πράξης ,ο εκπρόσωπος της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», ο κ.Νικήτας Γιαννικουρής εκφράζοντας βέβαια την πολιτική θέση της παράταξης και του αρχηγού της κου Δ.Διακομιχάλη, όπως άλλωστε ισχυρίζεται σε κάθε του πολιτική πράξη.
Ο κος Γιαννικουρής βρισκόταν έξω απ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου 15 λεοτά πρίν την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ ενόσω τα υπόλοιπα μέλη προσέρχονταν κανονικά.
Όταν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος για την απαρτία αριθμός μελών, τον καλέσαμε να εισέλθει προκειμένου να ξεκινήσουμε την διαδικασία μιας και τα θέματα ήταν ουσιαστικής σημασίας για το ΝΠΔΔ, καθώς χωρίς την ψήφιση των θεμάτων αυτών καμία οικονομική πράξη(εκπόνηση μελετών, κατασκευές, παρεμβάσεις-βελτιώσεις εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος , πληρωμές λογαριασμών, πληρωμές των προμηθευτών μας κυρίως Καλύμνιων επιχειρηματιών ,τους οποίου το Λιμενικό Ταμείο τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες ήταν έτοιμο σήμερα να εξοφλήσει και γενικότερα να ενεργοποιήσει όλους τους κωδικούς λογαριασμών του προϋπολογισμού μας.

Η απάντηση του μέλους του ΔΣ (καλό είναι να το θυμάται όταν πρέπει να βοηθά στο κοινό καλό κι όχι μόνο για να κάνει καταστροφική και στείρα αντιπολίτευση και έχουμε πολλά να πούμε γι αυτό !), ήταν : « Δεν θα συναινέσω ποτέ ξανά στο να υπάρξει απαρτία και να διεξαχθεί ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου» και παρέμεινε εκτός προς απορία των υπολοίπων μελών και των υπαλλήλων που απογοητευμένοι από μια τέτοια αλαζονική και επιβλαβή για το Δημόσιο και Ιδιωτικό συμφέρον ,συμπεριφορά . Αποτέλεσμα της κατακριτέας αυτής πράξεως ήταν :
Α) Η 1η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Αναμόρφωση Πρ/σμού οικ. έτους 2018 του Δ.Λ.Τ.Κ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ και ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση περιμένει αυτό το βήμα για μας ενεργοποιήσει την Οικονομική λειτουργία του Λιμενικού μας Ταμείου

Β) ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ που αφορούν λειτουργικές δαπάνες ,υποχρεώσεις του ΝΠ. και ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ προμηθευτών , ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ

Κι αυτό γιατί ο κος Γιαννικουρής και η παράταξή του ακολουθούν το δρόμο της στείρας ,καταστροφικής αντιπολίτευσης( Βλέπε την προσπάθεια να παρουσιαστεί ακατάλληλο το λιμάνι μας, την παραπλάνηση των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος και τόσα άλλα που ευτυχώς δεν τελεσφόρησαν υπέρ τους!),
αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην οικονομική και διοικητική ισορροπία του τόπου μας και καλλιεργώντας την δικομανία, την καταγγελλιοδοσία , την τρομοκρατία προς κάθε νέα δυναμική σεβόμενη τους πολίτες και το σύνταγμα προσπάθεια !

Ο σοφός λαός της Καλύμνου τους έκρινε, όταν χρειαστεί θα το ξανακάνει.
Τους καλούμε να βάλουν ένα λιθαράκι στην νόμιμη ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας
του νησιού μας και των κατοίκων του κι όχι να τους το καταρρίπτουν επί προσώπου .
Και κλείνω με τα λόγια του μεγάλου Οδυσσέα Ελύτη :
“Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια, είναι η άνοιξη που δεν έφερες” (γι' αυτό) Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

.